Strategi Busines bagi suri rumah

Hari ni aku nak share kat korang macam mana nak atur busines bagi suri rumah.

Actually bukanlah fokus post ni untuk suri rumah je, tapi mostly sesiapa yang memang susah nak keluar dari rumah atas sebab anak – anak ke, jaga orang sakit ke, atau ape sekalipun halangan anda, tapi still boleh jana income dari rumah.

Okay jom kita mulakan.

  1. Anda perlukan barang sokongan. Barang sokongan tu seperti handphone, atau laptop ke atau sebarang barang elektronik yang boleh berhubung kan.
  2. Internet. Of course anda perlukan internet. Dunia sekarang semua klik je. Terpulang pada kita nak buat macam mana. Tapi anda perlukan internet untuk berhubung secara sosial tanpa perlu keluar rumah. So, internet paling sesuai.
  3. Buku. Anda kena menulis. Tulis? Tulis strategi la. Rancang strategi anda bagaimana anda mahukan bisnes berjalan seperti anda mahukan, target jualan, dan apa pun yang anda inginkan kena tulis. Sebabnya kita lebih ingat dan jelas dengan apa yang kita rancangkan.
  4. Mentor. Cari mentor. Mentor ni penting untuk motivasi dan hala tuju bisnes kita. Dalam shaklee contohnya: DUPLICATE. Kita amati strategi mereka dan amalkan dalam bisnes kita supaya kita tak hilang arah dalam bisnes. Tapi janganlah sampai semua benda kita tiru, kita just rujuk dan apply cara kita, barulah ada Personal Branding.
  5. D U I T. Doa, Usaha, Ikhtiar, Tawakal. Yang ini penting untuk orang yang berniaga sendiri. Rezeki di tangan Allah. Rezeki sangatlah luas cuma manusia je masih berfikiran sempit.

Sekian dari saya, semoga dapat membantu bagi anda yang ingin memulakan bisnes. Jika anda berminat untuk join bisnes Shaklee. Saya bersedia membantu sehingga anda berjaya. Yang penting:

Never ever give up on yourself. You are more than you think.

Follow : ❤@tirasya_shaklee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s