Tiga amalan yang patut kita lakukan sebelum mati.

Assalamualaikum pembuka bicara. Dalam dunia ni ada banyak amalan sunat yang dianjurkan atau digalakkan untuk dilakukan sepanjang hidup kita sehingga kita menemui Allah. Tapi pada kali ini saya ingin berkongsi tiga amalan yang patut kita lakukan sebelum kita mati iaitu: 1. Solat Malam – Qiamulail 2. Solat sunat dhuha 3. Membaca al – quran Lakukan…

Apa itu Omega 3

Teringat zaman little athirah dahulu. Zaman 90 an mana ada handphone bagai. Yang ada hanya television untuk beramai ramai bersama adik adik tersayang dan selepas itu bergaduh nak tengok kartun kesukaan. Okay back to the topic. Apa kena mengena television dengan Omega 3? Sebenarnya kalau saya tengok je siaran television mestilah terselit iklan. Kalau masa…

Teraniaya?

Jika kita masih rasa teraniaya…fikirkan sejenak petikan ini. Jangan kita terlalu sibuk mengingati orang yang pernah menyakiti kita. Sibuklah mengingati Allah swt, Dia pasti akan menghilangkan rasa sakit itu. Sebabnya, Dialah yang telah mendatangkan rasa sakit itu untuk menguji sejauh mana keikhlasan kita. Ingatlah pada Allah swt, pasti Dia akan menghilangkan rasa sakit itu. (Dipetik…

Azam 2020

Sebelum aku terhilangkan azam aku ni, aku post kat sini dulu. Inilah azam aku tahun 2020 nanti. InsyaAllah aku akan pastikan aku berjaya. Tujuan aku post di sini supaya aku ingat apa aku nak buat tahun depan. Wish me luck guys. Da berapa kalibda azam aku tak menjadi – jadi. Sedih dan sendu betul. Kali…

Strategi Busines bagi suri rumah

Hari ni aku nak share kat korang macam mana nak atur busines bagi suri rumah. Actually bukanlah fokus post ni untuk suri rumah je, tapi mostly sesiapa yang memang susah nak keluar dari rumah atas sebab anak – anak ke, jaga orang sakit ke, atau ape sekalipun halangan anda, tapi still boleh jana income dari…

Pengalaman bersalin…

Alhamdulillah…syukur ke hadrat Ilahi, aku dah selamat bersalin. Sesungguhnya pengalaman bersalin memang mengundang nostalgia. Even ko beranak banyak kali pun, perasaan berdebarnya tetap sama. Tanyalah sesiapa pun, diorang akan cakap yang sama jugak. Jadi kesimpulannya sayangilah ibu dan isteri korang. Mereka telah sanggup berkorban untuk melahirkan kita dan sanggup berkorban menjaga kita sehingga kita sudah…

Mother of two

Tanggal 4.11.2019 sah la aku bergelar mother of two. Alhamdulilah dapat sepasang lelaki dan perempuan. Bila terfikir semula, macam tak percaya pulak aku dah ada dua anak, express lagi tu. Tapi nak jaga satu anak pun da mencabar bagi aku, inikan dua pulak, haih camno la agak eah ghupo den, cam hulk ke atau cam…